blog-logo

Ministerul Educației, precizări privind modul în care va continua școala

Ministerul Educației, precizări privind modul în care va continua școala

Ministerul Educației a venit luni, cu precizări oficiale cu privire la modul în care va continua școala în România, după ce noul secretar de stat, Sorin Ion, responsabil cu învățământul preuniversitar a spus că speră ca în semestrul II să se facă școala față în față, informează edupedu.ro.

Ministerul Educației spune că “în funcție de evoluția situației epidemiologice”, se va “stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, anunță instituția.

Inspectoratele şcolare judeţene și Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, precum şi unităţile de învăţământ preuniversitar au obligaţia să asigure resursele educaţionale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informaţională şi internet în situaţiile în care procesul didactic întâmpină dificultăţi, reamintește Ministerul Educației într-un comunicat citat de Agerpres.

Alte articole:   „Liber la restaurante!“. Vaccinare fără programare, duminică, pe strada Republicii

Începând cu data de 9 noiembrie, prin ordin de ministru, au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunță luni că va analiza şi va stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia de suspendare a cursurilor şi în funcție de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

„Menţionăm că, în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice care a generat decizia iniţială de suspendare şi de hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va analiza şi stabili modalităţile de continuare a activităţilor din învăţământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, asigură Ministerul Educației.

Potrivit MEC, în această perioadă, în care cursurile nu se pot desfăşura faţă în faţă, procesul didactic este organizat în sistem online, conform Metodologiei-cadru privind desfăşurarea activităţilor didactice prin intermediul tehnologiei şi al internetului, precum şi pentru prelucrarea datelor cu caracter personal, aprobată prin ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5.545/2020.

Alte articole:   Iohannis: Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate