blog-logo

Coliban, continuatorul lui Scripcaru la spitalul regional, transportul metropolitan feroviar și extinderea domeniului schiabil

Coliban, continuatorul lui Scripcaru la spitalul regional, transportul metropolitan feroviar și extinderea domeniului schiabil

Primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), a participat astăzi la o întâlnire cu ministrul Fondurilor Europene, Ioan-Marcel Boloș (PNL), la care subiectul discuției au fost principalele proiecte ale Brașovului și pașii necesari pentru obținerea finanțărilor nerambursabile prin Planul Național de Recuperare și Reziliență.

Coliban a precizat că proiectele pentru spitalul regional, transportul metropolitan feroviar și extinderea domeniului schiabil – marile proiecte ale Brașovului lansate de fostul primar Gerge Scripcaru (PNL) – vor fi depuse pentru finanțare pentru planul național de reziliență.

„Proiectele principale sunt Spitalul Regional, unde suntem în grafic și am primit asigurări că ne vom afla în prima serie de spitale ce vor fi finanțate, vorbim despre transportul metropolitan feroviar – iar aici am primit felicitări pentru stadiul în care ne aflăm (evident, stadiu realizat de vechea administrație -n.a.), Brașovul fiind într-o poziție foarte bună comparativ cu alte proiecte din țară – și extinderea domeniului schiabil din Poiana Brașov și transformarea Poienii Brașov într-o stațiune de patru anotimpuri, unde avem documentațiile pregătite, dar trebuie să le adunăm într-un proiect unic, cu indicatori agregați“, a declarat primarul Allen Coliban.

Alte articole:   Campanie gratuită de sterilizare a câinilor și pisicilor, în Făgăraș

Spitalul regional este în grafic ca urmare a demersurilor făcute de municipalitate în administrația Scripcaru. Și a rămas în grafic după ce Coliban a renunțat la ideea de a avea un spital de 1500 de paturi, pentru a nu se bulversa cu totul poriectul realizat de specialiștii BERD. Despre această chestiune am scris AICI!

Reamintim faptul că Scripcaru a cerut sprijin ministrului Boloș pentru finanțarea unui transport feroviar metropolitan încă din data de 3 iulie, iar Consiliul Local a aprobat planul transportului feroviar metropolitan la Brașov. Dacă dați CLICK aici aflați și care sunt rutele aprobate.

În ceea ce privește extinderea domeniului schiabil, Scripcaru a prezentat în 6 februarie 2020 un Proiect de 32 de milioane de euro pentru dezvoltarea domeniului schiabil din Poiana Brașov. Proiectul prevede amenajarea a încă 10 kilometri de pârtie și vor fi construite două noi sisteme de transport pe cablu: o telegondolă și un telescaun.

Alte articole:   RATBV suplimentează numărul de autobuze de pe linia 24, astăzi și vineri

De asemenea, ar trebui amenajat un nou lac de acumulare. Valoarea investiției este de aproximativ 32 de milioane de euro. Evident, proiectul rămâne valabil dacă nu va fi blocat de USR pe motiv că se vor tăia copacii pentru această investiție.

România are un buget din fonduri externe rambursabile și nerambursabile estimat la 79.9 miliarde de euro, care urmează a fi aprobat de Parlamentul European. Din această sumă, mecanismului de redresare și reziliență îi sunt alocate 30,4 miliarde lei, dintre care 13,7 miliarde euro sub formă de granturi și 16,6 miliarde euro sub formă de împrumuturi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate