blog-logo

Românii, cei mai optimişti europeni în timpul pandemiei de COVID-19

Românii, cei mai optimişti europeni în timpul pandemiei de COVID-19

Chiar dacă veniturile lor au fost printre cele mai afectate de pandemie, românii sunt cei mai optimişti din Uniunea Europeană, arată un sondaj al Parlamentului European.

Întrebați care este sentimentul care îi descrie cel mai mult în această perioadă, românii înregistrează cea mai mare proporție a răspunsurilor care indică speranța ca sentiment dominant (56%).

Urmează estonienii și portughezii (50% din răspunsuri). Incertitudinea este dominantă în Cipru (70% din răspunsuri), Grecia și Spania (69%), informează cursdeguvernare.ro.

Grecii sunt cei mai frustrați (42%), estonienii se simt cei mai neajutorați și sentimentul de frică este cel mai mare în Franța (35%).

Veniturile personale au fost cele mai afectate în România

Alte articole:   „Femeia, eterna poveste”, concert extraordinar dedicat zilei de 8 Martie

Europenii au fost întrebați și cât de afectați au fost economic în această perioadă.

România se află pe locul doi în Uniunea Europeană după acest criteriu, împreună cu Spania și Grecia.

55% dintre români susțin că pandemia de COVID-19 le-a afectat veniturile.

La polul opus sunt danezii și luxemburghezii.

Românii nemulțumiți de măsurile luate de Guvern

Europenii au fost întrebați și dacă ar dori ca Uniunea Europeană să aibă competențe sporite pentru a administra crize ca aceea a COVID-19.

74% dintre români doresc puteri sporite pentru UE.

Cetățenii din Malta și din Portugalia cred în proporție de peste 80% că ar fi un lucru necesar, în contextul pandemiei. La polul opus sunt cehii și suedezii.

Alte articole:   Braşovul, locul 3 în topul insolvenţelor, în ianuarie 2021

Cât despre deciziile luate de Uniunea Europeană împotriva Covid-19, cei mai mulțumiți sunt cetățenii din Irlanda, urmați de cei din Malta. Și jumătate dintre români sunt de acord cu reacția UE.

Pe de altă parte, 60% dintre români se declară „nu foarte mulţumiţi” şi deloc mulţumiţi de măsurile luate de guvern pentru combaterea pandemiei.

Sondajul a fost efectuat online și prin telefon de Kantar pentru Parlamentul European în perioada 25 septembrie – 7 octombrie 2020. Au participat 24.812 cetățeni din toate cele 27 de state membre ale Uniunii Europene.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate