blog-logo

Oamenii legii au aplicat peste 300 de sancțiuni, duminică

Oamenii legii au aplicat peste 300 de sancțiuni, duminică

La data de 22 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 22 noiembrie 2020, polițiștii au verificat 111 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 23 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 3.800 de persoane, verificate 210 mijloace de transport persoane și 280 de autovehicule. 

Alte articole:   26.01.2021 - 2.877 cazuri noi de infecție cu coronavirus. 132 la Brașov

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 329 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 304 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 25 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 33.000 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 4.300 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 62 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 168 de locații. De asemenea, au fost legitimate 475 de persoane și au fost aplicate 33  sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei. Au fost verificate 414 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Alte articole:   Fabulație sau eroare? Allen Coliban vrea transport pe șine Brașov - Sânpetru

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 35 de persoane și au verificat 4  locații, aplicând 5 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere a legii!

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 967/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 noiembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Alte articole:   În spitalele din județul Brașov sunt internați 299 de pacienți cu COVID-19. 28 dintre ei sunt la ATI

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate