blog-logo

Iohannis, despre strategia de vaccinare: Se va face la locul de muncă pentru personalul medical și prin centre speciale pentru restul populației

Iohannis, despre strategia de vaccinare: Se va face la locul de muncă pentru personalul medical și prin centre speciale pentru restul populației

Președintele, Klaus Iohannis, a susținut o declarație de presă în urma unei ședințe privind campania de vaccinare anti-COVID-19, la care au participat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Principalele declarații:

Limitarea efectelor pandemiei e o prioritate pentru toate guvernele lumii. Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce la o viață normală. 

Acum, când vaccinurile sunt o certitudine, întrezărim o speranță, dar trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile în vigoare. În țara noastră, evoluția pandemiei este îngrijorătoare în continuare.

Azi am convocat o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. Avem de a face cu o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare. De asemenea, au fost stabilite mecanismele de aprovizionare, stocare și resurse umane implicate.

Alte articole:   Până marți în județul Brașov au fost administrate 391.498 de doze de vaccin

Strategia va fi supusă aprobării în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile de vaccinare să fie accesibile pentru categoriile țintă. Din grupurile prioritare fac parte personalul din domeniul sănătății, populația cu risc ridicat în cadrul infecției și personalul din funcțiile cheie.

Vaccinarea se va face etapizat, se va realiza la locul de muncă pentru cei din domeniul sănătății. Pentru celelalte categorii de populație, se va face prin centrele de vaccinare fixe și mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru pentru toate celelalte categorii de populație.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central precum și al celor șase regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare fixe și mobile.

Alte articole:   Până marți în județul Brașov au fost administrate 391.498 de doze de vaccin

Comunicarea este esențială, toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special.

Este foarte important de știut că vaccinurile aprobate de autorități sunt sigure și reprezintă singura soluție viabilă pentru a pune capăt acestei pandemii.

Sursa: biziday.ro

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.