blog-logo

publicitate

6 persoane înghesuite într-o mașină cu șofer băut și fără permis

6 persoane înghesuite într-o mașină cu șofer băut și fără permis

La data de 21 noiembrie 2020, în jurul orei 17.35, polițiști din cadrul Biroului Rutier Brașov, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au observat pe str. 13 Decembrie din municipiul Brașov un conducător auto, care nu a respectat culoarea roșie a semaforului.

Polițiștii au pornit imediat în urmărirea autoturismului, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, reușind oprirea acestuia pe bulevardul Gării din municipiul Brașov.

În momentul în care s-au deplasat la autoturism, cadrele de poliție au constatat faptul că pe locul conducătorului auto nu se afla nicio persoană, în autovehicul fiind identificate 6 persoane care au oferit declarații diferite cu privire la persoana care a condus autoturismul”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov, comisar de poliție Alina Maria Ivan.

Alte articole:   Controale în malluri, piețe și parcuri! Amenzi de peste 8.000 de lei

Tuturor ocupanților autoturismului li s-a solicitat testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul indicând 0,89 mg/l alcool pur în cazul unui bărbat, în vârstă de 31 ani, respectiv valoarea de 0,82 mg/l alcool pur pentru un bărbat, în vârstă de 32 ani, celelalte persoane refuzând testarea.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, cadrele de poliție au stabilit faptul că bărbatul, în vârstă de 32 ani, a condus autoturismul în cauză, acesta nedeținând permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, din cercetări a rezultat faptul că autovehiculul aparține unuia  dintre pasageri, acesta încredințând autoturismul spre a fi condus, deși cunoștea faptul că bărbatul de 32 ani nu deține permis de conducere și se află sub influența băuturilor alcoolice.

Alte articole:   ANM: Vremea se va răci semnificativ, în următoarea perioadă

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și“conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.