blog-logo

Rafila nu crede în „depolitizarea” spitalelor prin împroprietărirea Ministerului Sănătății cu aceste unități

Rafila nu crede în „depolitizarea” spitalelor prin împroprietărirea Ministerului Sănătății cu aceste unități

Expertul OMS prov. univ. dr. Alexandru Rafila a declarat, la Brașov, că nu crede în depolitizarea spitalelor prin preluarea acestora de către Ministerul Sănătății, care, iată, nu poate cordona 42 de direcții de sănătate publică.

„Cel mai bun exemplu este la Sibiu, unde conducerea DSP a fost preluată de către un militar. Nici nu cred că există o structură prin care să coordonezi peste 400 de spitale. Mai degraba trebuie să milităm pentru profesionalizarea conducerilor spitalelor, decât să împroprietărim Ministerul Sănătății cu spitalele din România. Chiar mi-aș propune să avem o dezbatere despre acest subiect, cum este gestionată această pandemie și să găsim soluții. Mi-aș dori o dezbatere cu dl. Tătaru, amândoi suntem tehnicieni, dezbatere care ar fi în folosul tuturor, iar oamenii ar putea să judece care sunt soluțile, care sunt propunerile pe care le facem fiecare”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.