blog-logo

Jandarmii prahoveni spun că e corectă amenda dată firmei brașovene cu punct de lucru la Sinaia

Jandarmii prahoveni spun că e corectă amenda dată firmei brașovene cu punct de lucru la Sinaia

Am primit următoarele precizări din partea Compartimentului informare, relații publice și cu publicul de la IJJ Prahova:

       Potrivit art. 10, pct. 1 din anexa 3 la H. G 967 din 12.11.2020 privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României, activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise de tipul sălilor de jocuri este suspendată începând cu data de 14.11.2020 pentru o perioada de 30 de zile.

      Prin urmare, agentul constatator, care a verificat respectarea aplicării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19, în temeiul art. 17  din anexa 3 la H. G 967 din 2020, a procedat corect la luarea măsurilor legale de sancționare, întrucât operatorul economic nu a respectat prevederile impuse de actul normativ enunțat.

      În acest caz, nefiind incidente prevederile art. 2, pct. 1 din Legea 252/2003[1], jandarmul nu avea obligația de a completa în Registrul Unic de Control, deoarece nu a efectuat un control în unul din domeniile indicate în textul de lege amintit (financiar fiscal, protecția muncii, sanitar,etc.)


[1] privind registrul unic de control

Totodată, agentul constatator a comunicat reprezentantului societății identificat la fata locului prevederile legale încălcate și dreptul de a formula obiecțiuni la cele consemnate în cuprinsul procesului verbal, însă acesta a refuzat să semneze documentul, fapt confirmat de un martor existent la fața locului care a și semnat actul de sancționare întocmit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.