blog-logo

Secțiile de terapie intensivă vor fi suplimentate cu 280 de noi paturi. Când vor fi disponibile acestea

Secțiile de terapie intensivă vor fi suplimentate cu 280 de noi paturi. Când vor fi disponibile acestea

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că pregătește operaționalizarea a 280 de noi paturi în secțiile de terapie intensivă pentru spitalele românești.

Cele 280 de paturi vor fi funcționale în maxim trei săptămâni și ar urma să fie instalate și să devină funcționale într-o perioadă de maxim 21 de zile, informează Digi24.

„Azi (miercuri – n.red.) am introdus în ordinul 555/2020 încă 24 de spitale, în totalitate sau doar cu o parte de ATI, urmând în 7 până la 21 de zile să operaționalizăm 280 de paturi de terapie intensivă. După evaluarea fiecărui spațiu în parte, de echipele de la inspecția sanitară de stat ISU și cele de la ANMDR vom face și avem în evaluare și necesarul de dotare, personal pentru a putea operaționaliza aceste 280 de paturi în perioade variind între 7 și 21 de zile”, a afirmat ministrul Sănătății la începutul ședinței de Guvern de miercuri seară.

Potrivit ministrului Sănătății Nelu Tătaru, la sfârșitul săptămânii va exista un prim raport cu spitalele și secțiile lor de terapie intensivă care au fost verificate.

„Fiecare unitate sanitară verificată în terapie intensivă primește și un plan de măsuri, de conformare, și la sfârșitul săptămânii avem un prim raport cu unitățile care au fost verificate”, a spus ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

La rândul său Ludovic Orban a spus că „în ceea ce privește verificările ample pe care le-am început, solicitarea mea către dumneavoastră este să finalizați toate aceste verificări și acestea să fie urmate de un raport comun cu DSU, astfel încât să ne facem o imagine asupra resurselor necesare pentru a putea finanța toate lucrările de reparație, de modernizare și de asemenea planul de măsuri de conformare la reglementările în vigoare în ceea ce privește instalațiile”, a declarat Ludovic Orban.

Alte articole:   4,62 la mie, incidența la nivelul județului. Comăna, aproape de pragul de 15 la mie!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate