blog-logo

România și Irlanda sunt singurele piețe auto pe plus din Uniunea Europeană

România și Irlanda sunt singurele piețe auto pe plus din Uniunea Europeană

După o primă revenire în septembrie, în octombrie, noile înregistrări de automobile au scăzut cu 7,8%, scrie Die Presse, citată de Rador.

Măsurile de carantinare din unele state europene au dat o nouă lovitură pieţii de automobile supusă deja unor măsuri restrictive.

Cu excepţia Irlandei şi României, toate pieţele de automobile din UE au înregistrat pierderi. În primele 10 luni s-a înregistrat un minus de 27%.

Până în octombrie în UE au fost înregistrate opt milioane de automobile, mai puţin cu 2,9 milioane faţă de anul precedent. S-au înregistrat scăderi clare şi în Austria cu 27,7%, de asemenea în Spania cu 36,8%, în Italia cu 30,9%, în Franţa cu 26,9% şi în Germania cu 23,4%.

Alte articole:   Oamenii legii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 202 sancțiuni contravenționale

În privinţa pieţelor importante ţara cea mai lovită în octombrie a fost Spania, unde minusul era de 21 procente. În Franţa s-au înregistrat minus 9,5%, în Germania minus 3,6%, faţă de Italia unde s-a înregistrat un minus blând de doar 0,2 procente.

Die Presse/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate