blog-logo

FOTO Sprijin pentru 300 de persoane sărace din Budila, Tărlungeni și Brașov!

FOTO Sprijin pentru 300 de persoane sărace din Budila, Tărlungeni și Brașov!

Până de Crăciun, Asociația „Aici pentru Tine!” va distribui  300 de borcane cu miere și 300 de căciuli, dar și alte produse alimentare persoanelor sărmane din Județul Brașov.

Întrajutorarea personalelor afectate criza economică indusă de pandemia COVID-19 rămâne o prioritate a organizației „Aici pentru Tine!”.  Întrucât persoanele cu venituri reduse, din zonele defavorizate au în special nevoie de hrană  în această perioadă, asociația distribuie produse alimentare la peste 300 de persoane din localitățile Budila, Tărlungeni și Brașov.

Ajutoarele se compun din alimente de bază (făină, mălai, ulei, zahăr, orez, paste, pateuri, pâine), 300 de pachete de igienă personală, măști de protecție și dezinfectanți iar din data de 17 noiembrie 2020, pe fondul înrăutățirii situației, organizația va suplimenta ajutoarele adăugând miere de albine. În plus, 300 de borcane cu miere si 300 de căciuli vor fi distribuite către persoane aflate în dificultate, cu diverse suferințe, fără loc de muncă, unici susținători de familii sau cu familii numeroase. 

Efectele economice ale pandemiei au înrăutățit și mai mult situația gravă în care se află sute sau chiar mii de persoane din comunitățile defavorizate. Imposibilitatea de a-și asigura  nevoile de bază, precum hrana, ne-a determinat încă de la începutul anului școlar să  distribuim alimente de bază către persoanele care au cea mai mare nevoie de ele.  De azi, vom spori ajutorul acordat prin distribuirea de miere de albine care are un aport energetic important și susține sistemul imunitar dar și obiecte de îmbrăcăminte (căciuli) atât de necesare acum pe timp de iarnă”, a declarat Adina Gal, președintele Asociației „Aici pentru Tine!” din Brașov. Alimentele vor fi distribuite prin intermediul voluntarilor și angajaților asociației. 

În ultimele două luni, voluntarii organizației au realizat peste 20 de deplasări în comunitățile insuficient deservite din Județul Brașov , în care au plasat  peste 550 de pachete cu alimente și seturi de igienă personală, măști de protecție și dezinfectanți. Totodată, echipe de psihologi și asistenți sociali au evaluat starea psihică a persoanelor care și-au pierdut locul de muncă din cauza cotractării economice sau care prezintă stări depresive, au probleme de integrare în urma măsurilor de restricție din ultimele luni.

Acțiunile sunt realizate în cadrul proiectului „Solidaritate materială și psihologică pentru traversarea perioadei de pandemie”, derulat de Asociația „Aici pentru tine” cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este de a diminua efectele pandemiei asupra comunităților vulnerabile din Județul Brașov.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.