blog-logo

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna are o eficacitate de peste 94%

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna are o eficacitate de peste 94%

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat ca vaccinul său experimental împotriva COVID-19 are eficacitate de aproape 95%, conform datelor testelor clinice din faza a treia.

Acesta este al doilea vaccin produs de o societate farmaceutică din SUA care prezintă un rezultat încurajator împotriva maladiei COVID-19, după cel al companiei Pfizer, realizat în cooperare cu compania germană BioNTech, care a avut o eficacitate de peste 90% în testele clinice. Ambele vaccinuri sunt dezvoltate folosind aceeași tehnologie.

Moderna a anunțat rezultatele studiului clinic efectuat pe 30.000 de voluntari, care arată o eficiență de 94.5% împotriva noului coronavirus, îndeplinind astfel toate criteriile statistice.

“Acesta este un moment esențial în dezvoltarea vaccinului nostru candidat împotriva COVID-19. Începând cu luna ianuarie, am urmărit și monitorizat acest virus cu intenția de a proteja cât mai mulți oameni din întreaga lume. În timpul acestei perioade, am știut că fiecare zi contează. Această analiză intermediară pozitivă din Studiul de Faza 3 ne-a oferit prima validare clinică conform careia vaccinul nostru poate preveni boala COVID-19, inclusiv o forma severă a acesteia,” a declarat Stéphane Bancel, Chief Executive Officer la Moderna, potrivit unui comunicat de presa remis Formare Medicala.

Dacă vaccinul Pfizer are nevoie de temperaturi de minus 70 de grade Celsius, cel dezvoltat de Moderna poate fi păstrat în incinte refrigerante cu temperatura de minus 20 grade Celsius, informează g4media.ro.

Alte articole:   Amical inedit pentru Kids Tâmpa Brașov

În urma acestor teste clinice, Moderna va solicita în săptămânile următoare autorizaţia de punere pe piaţa în SUA, fiind nevoie ca mai întâi vaccinul să fie aprobat de către autorităţile de reglementare.

Comisia Europeană vrea să ajungă la un acord cu compania americană Moderna pentru milioane de vaccinuri destinate Covid-19, la un preţ de sub 25 de dolari doza, a declarat un oficial al UE implicat în discuţii, transmite news.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.