blog-logo

România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE

România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate, ultimul loc din UE

România alocă 5,6% din PIB pentru Sănătate și este pe ultimul loc în UE la acest capitol, potrivit mediafax.ro.

În fiecare an, s-au alocat bani mai mulţi, dar insuficienţi. Spitale noi nu s-au construit şi investiţiile se lasă aşteptate.

Marius Ungureanu este doctor şi lector la Universitatea Babeş-Bolyai. A fost consilier personal al fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, cel care a preluat mandatul după tragedia Colectiv. El îţi spune că şi cheltuielile sanitare au crescut pentru că suntem din ce în ce mai bolnavi.

O rată mare de persoane care au diferite patologii, persoane care au boli cronice, vasculare, cancere. Avem manageri care nu sunt suficienţi pregătiţi. Avem manageri care sunt la influenţa politicului. La neamţ au fost 8 manageri în ultimele 12 luni. Aşa ceva inacceptabil. Vedem cazuri peste cazuri de corupţie mare, corupţie mică la nivelurile cele mai înalte.
Tot Marius îţi spune că strategia de sănătate ar trebui schimbată complet. Trebuie mai mulţi bani pentru investiţii în ambulator şi medicina de familie să mai uşureze povara spitalelor
, a spus Marius Ungureanu, doctor lector universitar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.