blog-logo

Rafila: Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul este supraaglomerat!

Rafila: Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți. Sistemul este supraaglomerat!

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat, duminică seară, la Antena 3, că spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți care au nevoie de tratament și observație medicală, având în vedere că zilnic sunt confirmați alți 10.000 de noi bolnavi de COVID-19, relatează g4media.ro.

Rafila a spus că sistemul medical este foarte expus și supraaglomerat și că, pentru a evita o nouă tragedie, fiecare spital trebuie să preia pacienți coronavirus.

Reprezentantul României la OMS a povestit că a fost la Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, pe circuite separate.

„În primul rând eu cred că sistemul e foarte expus în momentul de faţă, fiindcă această presiune pe care nu pune cineva, dar pacienţii care se prezintă la spital trebuie trataţi, vă daţi seama că orice sistem are o limită. În condiţii de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepţionale. În ceea ce priveşte procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric”, a declarat Alexandru Rafila duminică la Antena 3.

El a mai spus că „e foarte important ca în perioada următoare, majoritatea spitalelor să primească pacienţi cu acest coronavirus”.

„Am fost în Bacău şi acolo au avut ideea de a coordona activitatea pentru ca fiecare spital să primească pacienţi COVID, sigur pe circuite separate. Dar lucrul acesta trebuie făcut de urgenţă pentru că la cât de supraaglomerat e sistemul, ori se întâmplă ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, ori ajungem la supraaglomerare mai mare”, a completat social-democratul.

Acesta a vorbit şi despre posibilitatea amenajării unor zone suplimentare care pot funcţiona pentru pacienţii COVID.

Alte articole:   VIDEO Ce au găsit polițiștii azi la percheziţiile făcute la hoții de componente auto

Sau să se poată amenaja zone suplimentare care pot să funcţioneze şi să fie la dispoziţia acestor pacienţi. Lucrul acesta trebuie făcut cât mai repede, sperăm să se stabilizeze numărul de cazuri, tot la 10.000 pe zi înseamnă că sunt foarte multe persoane internate, iar spitalele nu mai fac faţă la fluxul acesta mare de pacienţi”, a conchis reprezentantul României la OMS.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate