blog-logo

Peste 300 de sancțiuni au fost date într-o singură zi, la Brașov

Peste 300 de sancțiuni au fost date într-o singură zi, la Brașov

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfășurate noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Astfel, la data de 15 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Polițiștii brașoveni au verificat 116 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 36 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate apoximativ 3.200 de persoane, 136 de mijloace de transport persoane și peste 320 de autovehicule.  

Alte articole:   CNSU propune ca Certificatul verde Covid să fie obligatoriu în localitățile cu incidența între 3 - 6 la mie, pentru accesul în restaurante, cafenele, la spectacole, nunți, botezuri sau competiții sportive

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 317 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 292 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 25 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor în valoare totală de 30.750 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3.750 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 55 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 132 de locații. De asemenea, au fost legitimate 46 de persoane și au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.000 lei. De asemenea, au fost verificate 142 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Alte articole:   Noi măsuri adoptate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, astăzi

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 39 de persoane și au verificat 35 de locații, aplicând 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09.11.2020, ora 00,00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Alte articole:   87 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.