blog-logo

Contre Veștea – Coliban pe tema Spitalului regional

Contre Veștea – Coliban pe tema Spitalului regional

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a ținut să lanseze, ce e drept subtil, câteva atacuri la adresa primarului Allen Coliban, pe tema construirii Spitalului Regional.

Pe de o parte, noul primar al municipiului spunea în data de 30 octombrie, la o întâlnire cu reprezentanții BERD, că trebuie discutate două teme importante: una referitoare la spitalele care vor fi închise odată cu deschiderea noului spital, precum și numărul de paturi pe care le va avea acest spital. Allen Coliban a făcut, la acea dată, și o paralelă cu proiectul spitalului de la Sibiu, care, la un număr mai mic de locuitori, are aproximativ același număr de paturi ca și propunerea pentru spitalul din Brașov.

Tot atunci, Coliban le spunea participanților la întâlnire că în următoarele două săptămâni va trebui luată o decizie cu privire la cele două teme, astfel încât proiectul să nu aibă întârzieri. Termenul avansat de primar a fost depășit, iar la această oră, în plină pandemie, încă mai sunt discuții cum ar trebui să arate viitorul spital.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Subiectul despre noul spital al Brașovului a fost abordat în această seară și de Veștea:

„Obligația noastră, și am militat în acest sens, este de a construi un nou Spital regional. Un nou spital regional, din toate evaluările făcute, din Studiul de Fezabilitate, ajunge la peste 400 de milioane de euro, bani care trebuiesc investiți. Această resursă financiare nu este, din păcate, la dispoziția Consiliului Județean, șu nu este, din păcate, nici la dispoziția Primăriei municipiului Brașov. Dar, de această dată, la nivel mondial, a apărut o nouă oportunitate pentru finanțare prin care noi, autoritățile publice fie ele județene sau naționale, putem să aplicăm pe ea, în așa fel încât să putem să consturim de la zero o unitate medicală adaptată vremurilor noastre, cu fluxurile corespunzătoare, cu echipamentele medicale necesare. Dar, pentru aceasta, este foarte important ca demersul început de Primăria Brașov, în parteneriat cu Consiliul Județean, să se materializeze începând cu anul viitor, fiindcă există un program de reziliență și recuperare, program pentru care, în prezent, Primăria Brașov dispune de un Studiu de Fezabilitate adaptat la cele 900 de paturi prevăzute în acel SF, iar în perioada următoare consider că județul nostru nu are voi să piardă nici măcar o secundă pentru a nu aplica pe această oportunitate financiară care este astăzi la dispoziție. Sjunt foarte multe județe care astăzi își doresc să aplice pe această oportunitate de finanțare, sunt multe județe mult mai mici decât județul Brașov, cum este cazul Sibiului, cum este cazul Vrancei, care am înțeles că vor să aplice pe o astfel de oportunitate, dar cred că Brașovul trebuie să fie primul județ, ținând cont că are o abordare regională. În prezent există un ordin de ministru prin care Covasna și Harghia sunt alocate județului Brașov. Având această componentă regională, eu, în calitatea pe care o am de președinte al Consiliului Județean Brașov și ținând cont de faptul că am derulat proiecte în decursul timpului, îmi doresc ca acest proiect să prindă contur în perioada următoare. Cred că a rediscuta astăzi despre o nouă redimensionare, de a pierde vremea pe noi studii de fezabilitate și a discuta despre lucruri care ar duce la pierderea timpului, nu face altceva decât să prioritizeze alte județe. Iar obligația noastră este aceea de a aplica pe această oportunitate de finanțare și să putem implementa un nou proiect pentru sănătatea brașoveană. După cum bine știți, locația este stabilită, utilitățile sunt aduse acolo, există acest Studiu de Fezabilite, nu trebuie să facem altceva în perioada următoare decât să scriem documentația necesară și să aplicăm pe această oportunitate”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate