blog-logo

Diplomele și certificatele vor fi introduse într-o bază de date a Ministerului Educației

Diplomele și certificatele vor fi introduse într-o bază de date a Ministerului Educației

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) vrea o evidență centralizată a diplomelor și certificatelor din învățământul preuniversitar. Astfel, acestea ar urma să fie tipărite de Imprimeria Națională cu datele și fotografiile absolvenților.

Potrivit unui comunicat al MEC, transmis vineri, în sistemul informatic baza de date a ministerului va fi interconectată cu Compania Naţională „Imprimeria Naţională” – SA (CNIN-SA), care va tipări actele de studii completate cu datele absolvenţilor, inclusiv cu fotografia candidatului, informează Agerpres.

Prin această interconectare a bazei de date, vor fi tipărite actele de studii aferente examenului de bacalaureat, certificărilor profesionale, precum și actele aferente examenului național de definitivare în învățământ.

Prin crearea acestui mecanism, Ministerul va avea o evidență informatizată a actelor de studii la nivel central.

„În 2016, când eram secretar de stat în Ministerul Educației, am realizat o analiză privind interconectarea bazei de date cu Imprimeria Națională pentru tipărirea unor diplome de bacalaureat, analiză finalizată cu tipărirea diplomelor de bacalaureat de către CNIN-SA cu datele absolvenților preluate din baza de date a platformei informatice SIIIR. Din păcate, următoarele guverne nu au considerat o prioritate în a avea o evidență centralizată a actelor de studii și au abandonat inițiativa”, a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Conform comunicatului MEC, inițiativa se înscrie în demersurile de debirocratizare a sistemului și de eficientizare a activității unităților de învățământ preuniversitar.

Alte articole:   Astăzi începe vaccinarea fără programare cu AstraZeneca

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate