blog-logo

Veştea: „La finalizarea lucrărilor vom avea o clădire modernă şi spectaculoasă” FOTO

Veştea: „La finalizarea lucrărilor vom avea o clădire modernă şi spectaculoasă” FOTO

Construcţia terminalului de pasageri al Aeroportului Internaţional Braşov a ajuns în faza lucrărilor de amenajare la interior. Avansul în execuţie pe care antreprenorul, Asocierea BOG’ART SRL – UTI Grup SA – UTI Facility Management SA, l-a obţinut în prima parte a derulării lucrărilor se menţine şi în prezent, astfel că sunt toate şansele ca terminalul să fie recepţionat mai devreme decât termenul prevăzut în contract şi fixat la jumătatea lunii martie 2021.

„În această săptămână am încheiat turnarea şapelor de beton la etajul I. Stadiul lucrărilor este următorul: la partea de faţade înregistrăm un progres de 95% din întreaga suprafaţă de sticlă şi 99% în privinţa montării profilelor din aluminiu. Toate lucrările la faţade se vor termina în această lună. În ceea ce priveşte partea de arhitectură şi instalaţii, 95% din lucrările de la subsol, 80% din lucrările de la parter şi 75% din lucrările de la etaj sunt deja finalizate. De asemenea, toate compartimentările necesare au fost făcute. Lucrăm în prezent la tavane şi la instalaţiile aferente, iar în cursul lunii decembrie urmează să le terminăm şi pe acestea. Terasele sunt finalizate în totalitate, rămânând ca până în februarie 2021 să încheiem partea de instalaţii, aparataje, precum şi toate retuşurile finale”, a explicat Ciprian Jecu, şeful şantierului de la Ghimbav.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov este mulţumit atât de modul cum evoluează lucrările, cât şi aspectul estetic al acestora, dat de calitatea materialelor folosite.

„Şantierul terminalului are un avans foarte bun, iar din punct de vedere estetic construcţia arată foarte bine. Am convingerea că la finalizarea lucrărilor vom avea exact clădirea modernă şi spectaculoasă, cu elemente de arhitectură specifice zonei Braşovului, care-i conferă unicitate, imaginată încă din anul 2018 de către reputatul arhitect Dorin Ştefan. Mă bucur că ne apropiem cu paşi repezi de momentul îndelung aşteptat de toţi braşovenii, şi nu numai, respectiv finalizarea lucrărilor”, a afirmat preşedintele CJ Braşov Adrian-Ioan Veştea.

CLIK pe poze pentru a se mări!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Toate bune si frumoase dar sa avem si zboruri si pasageri pentru ca intretinerea unei asemenea cladiri va face o gaura comsiderabila in bugetul Consiliului Judetean daca nu vor fi si venituri care sa acopera cheltuielile cu regia cladiri,salarii,taxe,impozite ,etc ; iar conform unor voci avizate ,industria aviatica,turismul,vor reveni la nivelul din 2019 peste 2-3 ani in cel mai bun caz ;

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate