blog-logo

Diabetul dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. Câte persoane bolnave sunt în România?

Diabetul dublează riscul de deces în cazul infectării cu COVID-19. Câte persoane bolnave sunt în România?

Pacienţii cu diabet se confruntă cu un risc dublu de deces în cazul infectării cu noul coronavirus, potrivit unui studiu publicat, joi, în revista medicală britanică „The Lancet”, relatează dpa.

Conform studiului, „vulnerabilitatea persoanelor cu diabet în timpul unei urgenţe de sănătate publică a devenit evidentă prin riscul de cel puţin două ori mai crescut de a dezvolta forma severă a bolii sau chiar de deces” după contractarea noului coronavirus.

Persoanele cu un diabet slab controlat, comorbidităţi sau ambele sunt în mod special vulnerabile la COVID-19”, boala respiratorie provocată de noul coronavirus, au afirmat medici şi oameni de ştiinţă din mai multe ţări, printre care Australia, China, Africa de Sud şi Statele Unite.

Potrivit cifrelor oficiale adunate de Universitatea Johns Hopkins, aproximativ 1,3 milioane de persoane au murit în urma infectării cu COVID-19.

Datele oficiale arată că există peste 52 de milioane de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial, deşi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a afirmat în octombrie că numărul real ar putea fi peste 700 de milioane.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România erau în 2017 aproape două milioane de persoane bolnave de diabet, în vreme ce la nivel mondial erau înregistrate peste 400 de milioane de cazuri. 

Sursa: g4media.ro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate