blog-logo

Ajutor de 20% din cifra de afaceri pentru Horeca și agențiile de turism, aprobat de Guvern

Ajutor de 20% din cifra de afaceri pentru Horeca și agențiile de turism, aprobat de Guvern

Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, Memorandumul pentru acordarea unui ajutor de stat companiilor din HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism.

Firmele afectate vor primi 20% din pierderea suferită în 2020, faţă de cifra de afaceri din 2019.

Pentru compensarea pierderilor suferite deunii ageni economici, în contextul Covid 19, a fost adoptat Memorandumul pentru instituirea unei scgeme de ajutor de stat pentru compensarea pirderilor suferite de companiile din domeniul HoReCa, industria ospitalităţii şi agenţiilor de turism, în cuantum de 20% din cuantumul cifrei de afaceri, al veniturilor inregistrate în  2020, faţă de 2019”, a declarat, joi seară, Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului Ludovic Orban.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

Potrivit acestuia, pentru aceste companii Guvernul va institui o chemă de ajutor de stat pentru a compensa aceste peirderi în proporţie de 20%.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat, cu o zi înainte, că schema de ajutor de stat trebuie avizată de Comisia Europeană, în baza Memorandului urmând a fi solicitat ajutorul acesteia.

Solicitările şi întreaga documentaţie vor fi făcute electronic.

Mai mult de jumătate din numărul locurilor de muncă din HoReCa, pierdute

Un număr de aproximativ 100.000 de locuri de muncă din domeniul HoReCa, adică aproximativ jumătate din total, vor fi pierdute până la sfârşitul anului în contextul restricţiilor impuse de autorităţi acestui domeniu, au declarat pentru Agerpres doi reprezentanţi ai patronatelor din HoReCa – Dragoş Anastasiu, purtător de cuvânt al Alianţei pentru Turism (ApT), şi Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR).

Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Purtătorul de cuvânt al Alianţei pentru Turism, organizaţie – umbrelă a patronatelor din HoReCa, a estimat că în domeniu s-au pierdut deja mai mult de jumătate din numărul locurilor de muncă existente înainte de impunerea restricţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.