blog-logo

Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei

Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de peste 15.000 de lei

La data de 11 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 11 noiembrie 2020, polițiștii au verificat 153 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 32 de operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 3.000 de persoane, peste 170 de mijloace de transport persoane și peste 270 de autovehicule. 

Alte articole:   4 martie: 200 de cazuri noi de coronavirus, la Brașov

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 239 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 234 sancțiuni contravenționale fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 4 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 15.350 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3.150 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 72 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 73 de locații. De asemenea, au fost legitimate 129 de persoane și au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 1.000 lei. Au fost verificate 100 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Alte articole:   Amenzi pentru gălăgia făcută cu bormașina

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 43 de persoane și au verificat 26 de locații, aplicând 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere a legii!

Alte articole:   Polițiștii au dat, miercuri, 149 de amenzi

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Totodată, solicităm respectarea prevederilor H.G. nr. 935/2020, act normativ care la a intrat în vigoare la data de 09.11.2020, ora 00,00.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate