blog-logo

Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 9,7% în primele nouă luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie a scăzut cu 9,7% în primele nouă luni ale anului

Cifra de afaceri din industrie pe total (piaţa internă şi piaţa externă), în termeni nominali, a scăzut cu 9,7% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2019, arată datele publicate, joi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Cifra de afaceri din industrie, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, a scăzut pe ansamblu cu 9,7%, ca urmare a scăderii industriei extractive (-13,9%) şi industriei prelucrătoare (-9,6%). Pe marile grupe industriale scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (-34,1%), industria bunurilor de capital (-13,3%), industria bunurilor intermediare (-5,3%) şi industria bunurilor de uz curent (-2,2%). Industria bunurilor de folosinţă îndelungată a crescut cu 1%”, arată datele INS.

Cifra de afaceri din industrie, în luna septembrie 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut, pe total, cu 21% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+21,4%) şi în industria extractivă (+8,3%). Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de capital (+40,8%), industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+21,6%), industria bunurilor intermediare (+14,3%), industria bunurilor de uz curent (+7%) şi industria energetică (+6%).

Cifra de afaceri din industrie, în luna septembrie 2020, faţă de luna septembrie 2019, a crescut pe ansamblu cu 5,1% datorită creşterii înregistrate în industria prelucrătoare (+5,5%). Industria extractivă a scăzut cu 9,8%.

Pe marile grupe industriale creşteri au înregistrat: industria bunurilor de folosinţă îndelungată (+18%), industria bunurilor de capital (+15,8%), industria bunurilor intermediare (+5,1%) şi industria bunurilor deuz curent (+1,6%). Industria energetică a scăzut cu 36,5%.

Cifra de afaceri reprezintă veniturile totale înregistrate de către întreprindere în perioada de referinţă, provenite atât din activitatea principală, cât şi din activităţile secundare exercitate de aceasta.

Cifra de afaceri nu include TVA şi veniturile din vânzarea sau transferul de mijloace fixe. Indicii valorici ai cifrei de afaceri sunt indici de tip Laspeyres şi măsoară evoluţia acesteia pe total, secţiuni, diviziuni CAEN Rev.2, precum şi pe marile grupe industriale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate