blog-logo

VIDEO Anca Parlea, cu și despre muzică alături de Kerezsi Kati și Csongor

VIDEO Anca Parlea, cu și despre muzică alături de Kerezsi Kati și Csongor

Invitatii artistei Ancăi Parlea din această seară sunt artiștii Kerezsi Kati și Kerezsi Csongor. Grupul Iubim Brasovul și newsbv.ro o prezintā, cu mare bucurie, emisiunea moderată de Anca Parlea: „Cu si despre muzica”.
Are muzica puterea de a schimba oamenii? Toate acestea o sa le aflam împreuna în această emisiune

Kerezsi Kati
M-am născut în 1980, într-o familie simplă de muncitori în Miercurea Ciuc. Deja în primii ani de viață am arătat tangențe cu muzica. Am studiat muzica timp de 12 ani, de la clasa a I-a până terminarea liceului. Am cântat la pian și la instrumente de percuție. Ca instrumentist, cea mai importantă realizare a mea a fost în clasa a XI-a, când, după doar doi ani de studiat a instrumentelor de percuție, am obținut o Mențiune la Olimpiada Națională de Interpretare instrumentală, concurând cu instrumentiști care studiau din clasa a V-a deja, având o experiență mult mai mare decât mine. După terminarea Liceului de Artă, m-am înscris la Conservatorul Gheorghe Dima din Cluj Napoca, dar nu mi-am terminat studiile din motive personale. În acești ani însă, am început, să elaborez proiecte de finanțare, pentru a susține munca Liceului în care mi-am terminat studiile liceale. În câțiva ani am reușit să echipez sala de percuție, un studio de înregistrări, un atelier digital pentru scrierea partiturilor și design digital. Datorită reușitelor la nivelul proiectelor de finanțare, viața mea a luat o total altă direcție, am devenit economist și manager de proiecte. Sensibilitatea mea socială însă nu mi-a permis, să intru în domeniul privat, m-am ales cu domeniul NGO. Câțiva ani am lucrat într-un NGO cultural, iar din 2015 întăresc echipa Asociației ”Caritas – Asistență Socială” Filiala Organizației Caritas Alba Iulia, fiind director adjunct de dezvoltare, responsabil cu proiectele de inovație a organizației.
Totuși, viața mi-a oferit cadoul, să rămân în permanentă legătură cu muzica. Chiar dacă între timp am devenit economist, muzica a rămas întotdeauna parte a vieții mele, cânt la tobe, ca hobby.
În ultimii cca. 10 ani, am scris mai multe piese, care până la urmă m-au împins spre un scop măreț – să lansez un album propriu, asa s-a nascut Trupa Paralell lives. Înainte de asta, doi ani la rând am cântat într-un trio, cu care am cântat coveruri. Momentan încerc să organizez o trupă în cadrul organizației la care lucrez, având mai mulți colegi care cântă și ei la diferite instrumente muzicale.

Alte articole:   Accident cu 3 victime pe drumul spre Poiana Brașov

Kerezsi Csongor
M-am născut în 1973. Ambii mei părinți au fost profesori de muzică, deci nu am avut de ales: am fost ”otrăvit” cu iubirea muzicii încă de vârstă foarte fragedă. În loc de povești de adormit, tata mi-a pus discuri ale numelor mari de jazz așa că am avut prilejul să fac cunoștință cu muzica de bună calitate foarte devreme.
Lumea muzicienilor mă știu ca basist și contrabasist, dar în realitate a fost un drum foarte lung și dureros până mi-am găsit vocația. Am învățat să cânt la vioară timp de nouă ani, după care am învățat să cânt și la chitară clasică.
La vârsta de 16 ani m-a cucerit contrabasul popular, cel cu trei corzi, după care am învățat să cânt și la chitară bas. Sunt autodidact, în ultimii aproape treizeci de ani am cântat aproape toate genurile muzicale: tradițională, populară, de divertisment, simfonic, jazz, rock, blues, funk.
Am colaborat cu foarte mulți muzicieni, trupe și teatre.
Am fost membru al trupelor: Slang, Equinox, Saint George Quintett, Session Quintett, nemEZ, Acustica.
Momentan sunt membru a trei trupe: Trupa Taxi, Trupa White Betty și Trupa Parallel lives.
Am avut colaborări interesante cu:
Trupa Bumerang, Alias Sinatra, Jazz.5, Cyfer Trio, Say What Experiment, Eltes Aron Quartett, Teatrul Tamasi Aron, Ansamblul Trei Scaune,
Am înregistrat albume în diferite stiluri cu diferite trupe:

  • Trupa Bumerang: 1 album, ”A biztonsag relativitasa” (Relativitatea sigurantei) anul apariției: 2001
  • Trupa Folker: ”Kecsketanc” (Dansul caprei) 1 album, anul apariției: 2006
  • Trupa nemEZ: 2 albume, ” Otosfogat” (Atelaj cu cinci cai), 2008 / ”Tudtam en…” (Știam eu…) 2010
  • Trupa Evilagi: 4 albume, ”Evilagi” (De pe aceasta lume), 2011 / ”Hajnali enekek” (Cantece din zori), 2013 / ”Maganyos noknek, bukott fiuknak” (pentru doamne singuratice, baieti pierduti), 2014 / ”Mozsikacska – Iszkiri” (Muzicuța – Iszkiri) 2015
  • Trupa Taxi: 3 albume, ”Cele două cuvinte”, 2011 / ”Taxi 15”, 2015 / ”Taxi 20”, 2020
  • Trupa Parallel lives: 1 album, „40th”, 2020.
Alte articole:   Polițiștii din Brașov vin cu recomandări pentru prevenirea victimizării în mediul online

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate