blog-logo

4600 de exemplare ale ghidului de educație juridică au ajuns la elevi

4600 de exemplare ale ghidului de educație juridică au ajuns la elevi

CPMJ Brașov este promotor al campaniei din Județul Braşov. In aceastā perioadā se va preda si online de cei 113 profesori. Duminică, 8.11.2020, CPMJ Brașov de pe lânga Curtea de Apel Brașov reprezentat de Eugen Târnovan si Alin Porca si VeDem Just Filiala Brașov, reprezentata de presedinte Simona Urzică și membrii asociației Voci pentru Democrație și Justiție au livrat la Târgu Mureș ultimele cărți destinate elevilor care studiază în acest an școlar opționalul de educație juridică. Astfel, ghidul a ajuns în 28 de județe și în municipiul București.

De peste cinci ani asociația VeDemJust face eforturi pentru ca supremația legii să fie un principiul fundamental care să fie acceptat încă de la o vârstă tânără. Pentru aceasta, asociația desfășoară un amplu program național de educație juridică, implicând atât profesioniști ai dreptului (în cadrul întâlnirilor de educație non-formală), cât și cadre didactice (în cadrul orelor de educație formală).

Alte articole:   24% dintre angajaţi spun că lucrează exclusiv „remote”. Mulți spun s-ar întoarce la birou dacă angajatorii ar acorda beneficii

Asociația a alcătuit un site complex, www.educatiejuridica.ro, unde se află materiale-resursă pentru cei care doresc să studieze educația juridică. Mai mult, cu sprijinul judecătorului Cristi Dănileț, a publicat „Elevul și Legea” – un ghid tematic destinat în special adolescenților. Prin susținerea financiară a Fundației Friedrich Naumann pentru libertate, au fost tipărite 4600 de exemplare care au fost distribuite gratuit.

În ultimele săptămâni ghidul a fost distribuit de către membrii și voluntarii VeDem Just la 113 profesori și 4234 de elevi. Aceștia studiază săptămânal educația juridică ca materie opțională în curriculum la decizia școlii în 92 de unități de învățământ, totalizând 160 de clase din mediu rural și urban, de la clasa a IV-a până la a XII-a. La finalul anului școlar, cărțile vor rămăne la elevi, fiind o donație din partea asociației.

Alte articole:   Festivalul de Film şi Istorii începe, duminică, la Râșnov

Ghidul poate fi descărcat în mod gratuit de AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.