blog-logo

S-a răzgândit: piețele vor fi lăsate să funcționeze

S-a răzgândit: piețele vor fi lăsate să funcționeze

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că alături de Guvern a fost luată decizia să fie lăsate să funcţioneze pieţele în spaţii deschise, deoarece este toamnă, iar micii agricultori vin să îşi vândă produsele şi românii îşi fac în această perioadă aprovizionarea pentru iarnă.

Şeful statului a adăugat că vor fi făcute verificări, iar acolo unde nu se poate ca acesteaa să funcţioneze, vor fi luate măsuri mai dure.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că noile măsuri restrictive care urmează să fie aplicate în contextul pandemiei de COVID-19 au fost discutate cu specialişti şi se aşteaptă ca acestea să aibă rezultate peste două săptămâni.

Alte articole:   Accident pe strada 13 Decembrie, cu trei victime

„Am vorbit despre măsuri mai degrabă generic, mai ales eu în deschiderea şedinţei de Guvern şi am vorbit despre închideri de pieţe şi târguri, însă discutând mai în detaliu cu Guvernul am ajuns la concluzia că probabil că soluţia cea mai înţeleaptă ar fi să se închidă pieţele care sunt în spaţii închise şi să se lase să funcţioneze, dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise, fiindcă este toamnă. Sunt mici agricultori care acum vor să vină să îşi vândă produsele. Este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă şi atunci pieţele în spaţii deschise, deci pieţele tradiţionale ţărăneşti vor rămâne deschise. Sigur şi aici trebuie respectate cu sfinţenie toate normele. Vor fi evident verificări şi acolo unde vedem că nu se poate, vom lua măsuri mai dure”, a declarat Klaus Iohannis vineri la Consiliul Judeţean Maramureş, întrebat de ce pieţele au fost închise, iar supermarketurile au fost lăsate deschise şi dacă nu îi e teamă că se vor aglomera astfel magazinele.

Alte articole:   402 elevi din județul Brașov au ales să învețe online din cauza COVID-19

Premierul Ludovic Orban explică restricţiile decise pentru a preveni răspândirea COVID-19, afirmând că vor fi suspendate pieţele aflate în spaţiu închis, însă primăriile pot organiza pieţe volante, dar pentru producători, nu pentru cei care nu au muncit niciodată pământul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate