blog-logo

Cătălin Nan (FNAP): Majoritatea părinților spun că deschiderea unităților de învățământ nu cauzează creșterea numărului de infectări

Cătălin Nan (FNAP): Majoritatea părinților spun că deschiderea unităților de învățământ nu cauzează creșterea numărului de infectări

Aproximativ 70% dintre părinții care au participat la un sondaj al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți spun că au încredere că unitatea de învățământ la care învață copilul lor respectă regulile de prevenire a răspândirii COVID-19.

Peste 95.000 de părinți din întreaga țară și-au exprimat punctul de vedere, cu ajutorul unui sondaj online, asupra măsurilor luate de autoritățile care gestionează situația învățământului pe perioada pandemiei de Coronavirus.

Concluziile sondajului arată clar că, dacă la începutul pandemiei părinții își doreau într-o majoritate covârșitoare școala față in față, acum opiniile lor s-au mai schimbat. Dintre cei 95.224 de respondenți din toată țara, 31,7% consideră că grădinițele/școlile trebuie să funcționeze în scenariul 3 (învățământ online), 26,2% cred că decizia de a frecventa grădinița/școala sau de a trece în online ar trebui să le aparțină părinților, acolo unde incidența este mai mare de 3/1000 de locuitori și 24,9% sunt de părere că toți preșcolarii/elevii ar trebui să fie prezenți fizic în unitățile de învățământ.

„Peste 10% dintre părinți își doresc ca elevii să vină la grădiniță/școală în scenariul hibrid și 6,3% nu știu care ar trebui să fie decizia în ceea ce privește scenariile de funcționare ale unităților de învățământ. Este clar că viața părinților este afectată major de pandemie, din toate punctele de vedere și că problema deschiderii sau închiderii școlilor pune o presiune foarte mare pe ei. Cu toate acestea, sondajul nostru arată atât grija lor pentru respectarea normelor în vigoare, cât și pentru sănătatea și educația copiilor”, spune Cătălin Viorel Nan, vicepreședintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți.

Studiul mai arată că 47,2% consideră că decizia de a închide unitățile de învățământ și de a trece în online (S3), atunci când incidența cazurilor de COVID 19 depășește 3/1000 de locuitori, nu este o decizie bună, iar 50,7% consideră că nu există un raport de cauzalitate între deschiderea unităților de învățământ și creșterea numărului de infectări. Dintre participanții la studiu, 29.515 sunt din București, iar 16.529 sunt părinți din Brașov (17,4%).

Alte articole:   Tichete sociale de 500 de lei pentru elevi. Cererile se depun în prima zi de şcoală

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.