blog-logo

Ana Predescu: „Guvernul României trebuie să țină seama de recomandările OMS Europa și să deschidă școlile!”

Ana Predescu: „Guvernul României trebuie să țină seama de recomandările OMS Europa și să deschidă școlile!”

România, țară membră UE nu pune preț pe educația propriilor copii, riscăm să avem o generație pierdută din punct de vedere educațional.

Prezentă ieri, într-o conferință de presă, candidatul pentru Camera Deputaților din partea PSD Brașov, Ana Loredana Predescu, a făcut apel la actualul guvern să realizeze, măcar acum, în ceasul al douăsprezecelea, gravitatea în care se află sistemul de învățământ din România.

Măsurile impuse de Guvernul PNL sunt măsuri greșite, care se răsfrâng asupra noastră, asupra famiilor noastre, asupra copiilor nostri.
Copiii de astăzi, sunt adulții de mâine, care trebuie integrați pe piața muncii. Directorul OMS Europa face apel să nu se închidă școlile. „Nu ne permitem o generație pierdută din cauza COVID-19”. Toți decidenții din Europa consideră că riscul de infectare în rândul elevilor este mult mai mic decât pierderile în plan educațional, iar actualul Guvern se joacă cu viața copiilor noștri
.” Spune Ana Predescu

Ana Predescu a făcut referire la statisticile îngrijorătoare în ceea ce privește sistemul de învățământ din țara noastră.

Conform Institutului Național de Statistivă, la începutul anului 2020, 275 000 copii cu vârste între 7-17 ani, nu frecventau școala. Totodată, România este țara cu cea mai mare rată de abandon școlar din UE, respectiv 15.2%.
Anual 45 000 copii părăseau școala. Astăzi, peste un sfert din copiii care trebuie sa frecventeze cursurile online nu au acces la educație.
Raportându-ne la județul Brașov, 15% dintre copiii care ar trebui să participe la cursurile online, nu au acces la educație. Dacă suprapunem peste această situație, faptul că, de luni, toate școlile din România vor fi închise, previziunile pentru această generație de elevi sunt sumbre, iar efectele sunt greu de cuantificat și aproape imposibil de remediat
’’, subliniază Ana Predescu

PSD vine cu soluții concrete: testarea copiilor și profesorilor, izolarea focarelor, închiderea claselor și a școlilor, acolo unde se impune. Susținem acordarea de subvenții pentru copiii care frecventeaza școala, pentru că nu ne mai dorim abandon școlar la nivelul României. Este obligatoriu ca acești copii să beneficieze de ore de educație remediala, prin sistemul de after-school. Nu putem să sacrificăm o generație de copii, doar pentru că actuala guvernare nu pune preț pe educație. Se impun a fi găsite soluții rapide, concrete și coerente pentru deschiderea școlilor deoarece, conform declarațiilor oficiale, rata de infectare în școli este de sub 1%.’’ mai adaugă Ana Predescu, candidat la Camera Deputaților

Articol comandat de Partidul Social Democrat- Organizația Județeană Brașov
CMF: 11200020

Biroul de presă PSD Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.