blog-logo

Cum arată declaraţia pe proprie răspundere pentru deplasararea în timpul nopții

Cum arată declaraţia pe proprie răspundere pentru deplasararea în timpul nopții

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) propune o serie de măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Propunerile din Hotărârea CNSU urmează să fie aprobate astăzi, prin Hotărâre de Guvern, iar măsurile respective vor fi instituite începând de luni, 9 noiembrie.

Circulația pe timp de noapte a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei între 23.00 și 5.00 va fi interzisă, în toate localităţile din România.

Deplasarea în acest interval va fi permisă doar în unele situaţii, pe baza adeverinţei eliberate de angajator sau a declaraţiei pe propria răspundere.

Potrivit documentului, prin excepție circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă în intervalul orar 23.00 – 05.00 pentru următoarele motive:

Alte articole:   Fundația Comunitară: 2 săli de sport reabilitate și 2 terenuri performante de sport înființate în Brașov în 2022 

a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

b) deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

c) deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Alte articole:   Peste 160 de șoferi au rămas fără permise de conducere, în Brașov

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței/gospodăriei/locului activității profesionale, motivul deplasării, data completării și semnătura.

Textul integral al Hotărârii îl gășiți AICI.

Modelul declarației pe propria răspundere AICI.

Modelul adeverinței de la angajator AICI.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.