blog-logo

Primăria vrea să sprijine DSP printr-un centru de recoltare și asigurarea de personal din cadrul DAS, inclusiv pentru un call-center

Primăria vrea să sprijine DSP printr-un centru de recoltare și asigurarea de personal din cadrul DAS, inclusiv pentru un call-center

Primarul Allen Coliban, prefectul Cătălin Văsii și directorul DSP, Andrea Neculau, împreună cu consilierul local ales, Flavia Boghiu, au discutat astăzi, la sediul Direcției de Sănătate Publică, măsurile pe care Municipalitatea le va lua în perioada următoare pentru reducerea incidenței cumulate a cazurilor de COVID la nivelul municipiului Brașov.

Întâlnirea a avut loc la solicitarea primarului Coliban, care dorește ca municipalitatea să sprijine activitatea DSP prin crearea unui centru de recoltare pentru testele RT-PCR sediul Direcției de Asistență Socială a primăriei. Centrul ar urma să deservească cartierele Astra și Noua și să fie gestionat de cadrele medicale din cadrul DAS.

Tot pentru sprijinirea activității DSP, cadrele medicale din cadrul DAS vor putea efectua anchetele epidemiologice și asigura servicii de suport tip call-center.

Alte articole:   Începe vaccinarea profesorilor. Cabinete dedicate personalului din învățământ, deschise în fiecare județ

În cursul zilei de mâine, directorul DSP, Andrea Neculau va analiza, la sediul DAS, posibilitatea punerii în practică a propunerilor primarului.
În același timp, s-a stabilit și procedura pentru derulare în condiții de siguranță a activității de testare, încă de la primele simptome, a angajaților primăriei și serviciilor publice din subordinea Consiliului Local care intră în contact cu publicul. În condițiile în care testul antigen va fi pozitiv, cadrele medicale vor prelua și probele pentru testul RT-PCR, pentru a reduce presiunea existentă pe centrele de recoltare funcționale la nivelul municipiului Brașov.

Ulterior, probele vor fi analizate de laboratoarele cu care DSP-ul are contract. Odată cu confirmarea prezenței virusului prin testul antigen, funcționarul va intra în izolare până la confirmarea/infirmarea prin testul RT-PCR. În felul acesta, se reduce la minim riscul de a răspândi virusul.

Alte articole:   Două cutremure s-au produs în această dimineață în zona seismică Vrancea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate