blog-logo

Rafila: Probabil până la 5 milioane de români ar urma să fie vaccinaţi până în vara anului viitor

Rafila: Probabil până la 5 milioane de români ar urma să fie vaccinaţi până în vara anului viitor

Medicul Alexandru Rafila susţine că, cel mai probabil, cinci milioane de români ar urma să primească vaccinul anti-COVID-19 până în vara anului viitor, în condiţiile în care un prim vaccin ar urma să fie pus pe piaţă cel târziu în prima lună a lui 2021. Rafila atrage atenţia asupra faptului că România trebuie să se organizeze din timp pentru campania de vaccinare, întrucât „noi nu suntem chiar cei mai mari campioni ai organizării”, transmite News.ro.

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că s-a făcut un „efort fără precedent” în ceea ce priveşte cercetările şi finanţarea pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19, iar în prezent sunt în studii de fază avansată trei vaccinuri anti-COVID-19 şi e probabil ca unul dintre ele să primească autorizaţia de punere pe piaţă spre sfârşitul acestui an sau în prima lună a anului viitor, după care alte două vaccinuri ar urma să fie şi ele puse pe piaţă, potrivit g4media.ro.

El a precizat că unele vaccinuri pot fi păstrate la frigider, precum un vaccin clasic, iar altele rezistă doar la temperaturi foarte ridicate.

Rafila a susţinut că majoritatea acestor vaccinuri au fost finanţate de guverne, iar altele au fost finanţate de producători farmaceutici.

„Ele deja s-au produs în avans, anumite cantităţi. În cazul în care vor fi aprobate, ele vor fi disponibile imediat, cantităţi importante. Sigur nu suficiente, dar cantităţi importante care au fost deja contractate de entităţile care au plătit, practic, pentru dezvoltarea acestui vaccin. Cred că e vorba de cel puţin de zeci de milioane de doze”, a declarat Alexandru Rafila, marţi seară, la TVR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.