blog-logo

Oamenii legii au dat peste 250 de sancțiuni în valoare totală de 25.000 de lei

Oamenii legii au dat peste 250 de sancțiuni în valoare totală de 25.000 de lei

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

La data de 03 noiembrie 2020, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, sub autoritatea Instituției Prefectului, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Totodată, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Alte articole:   Imaginea lui Coliban pe Facebook ne costă peste 21.000 de lei din bani publici într-o lună. Să curgă șampania...

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 163 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

De asemenea, polițiștii brașoveni, alături de polițiștii locali, au legitimat peste 2.300 de persoane, au verificat peste 200 de mijloace de transport persoane și aproximativ 190 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 275 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 272 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 25.000 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 2.650 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 48 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 112 locații, au legitimat peste 130 de persoane și au aplicat 17 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.500 lei. Au fost verificate 6 autovehicule și peste 130 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Alte articole:   Tânăr atacat de o viperă în Piatra Craiului. A avut mari șanse să scape cu viață

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 17 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 36 locații, au legitimat 45 de persoane, aplicând 5 sancțiuni contravenționale. De asemenea, au fost verificate 45 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Vă reamintim că scopul acestor activități desfășurate de către toate forțele de ordine cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, însă nu va fi tolerată nicio abatere de la lege.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate