blog-logo

Jos labele de pe Piaţa Sfatului, domnilor politicieni!

Jos labele de pe Piaţa Sfatului, domnilor politicieni!

În 2012 opinia publică braşoveană era scandalizată de faptul că un banner electoral imens trona pe Casa Sfatului (a se vedea fotografia alăturată). După acest moment, afişajul electoral a dispărut de la „kilometrul zero” al turismului braşovean. Până acum…

Ieri după amiază am trecut prin Piața Sfatului și am remarcat niște mizerii de corturi electorale care încadrau Casa Sfatului, vechea Primărie a Brașovului. Până la urmă, nimic nou sub soare: oameni noi în politică, metehne vechi.

Pentru că, daca te pui în pielea turistului care vine la Brașov și vrea să facă o poză cu Casa Sfatului, unul dintre simbolurile burgului medieval, pleaca acasa, volens nolens, şi cu chipurile unor personaje împodobite cu trandafiri sau săgeţi sau alte bazaconii… Indiferent din ce colț ai încerca să faci o fotografie!

CLICK pe poze pentru a se mări!

În principiu, pentru a amplasa un cort pe domeniul public îți trebuie o o serie de avize de la Primărie. În Piaţa Sfatului, pentru ca este zonă de rezervație istorică, ar trebui şi un aviz de la Direcţia de Patrimoniu şi Cultură a Judeţului Braşov. Asta cel puţin la nivel teoretic.

De aceea organizatorii târgurilor din buricul Braşovului nu mai au voie cu clasicele corturi din plastic și trebuie să închirieze fie căsuțele din lemn, fie corturile clasice de la Regia Locală a Pădurilor Kronstadt. Sau poate politicienii au dispensă?…

Pe de altă parte, mai trebuie remarcat un lucru: existența acestor corturi care împânzesc tot Brașovul au avut ca motivația strângerea de semnături pentru candidați. Or, acest capitol s-a încheiat… Apropos! Câţi activişti de partid aţi văzut la aceste corturi în ultima săptămână, să zicem?

Astfel, fie putem spune că au fost abandonate de politicieni pe domeniul public, fie admitem cu toții că, de fapt, este o reclamă electorală mascată, care nu este plătită ca atare la bugetul local.

Revenind la Piața Sfatului, poate se găsește cineva să stipuleze cu subiect și predicat că aceste mizerii electorale abandonate nu au ce căuta în Centrul Istoric.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.