blog-logo

Școală modernizată și o nouă sală de sport, cu fonduri europene, la Făgăraș

Școală modernizată și o nouă sală de sport, cu fonduri europene, la Făgăraș

Primarul municipiului Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, a semnat ieri contractul pentru începerea modernizării și extinderii Școlii Gimnaziale nr. 7, cu fonduri europene. Acesta prevede și construirea unei săli de sport la aceeași unitate de învățământ.După realizarea și recepționarea proiectului tehnic, va începe execuția lucrărilor.

„Șantierul urmează să fie deschis în primăvara anului viitor, iar primul obiectiv va fi sala de sport. Astfel, pe durata verii, vom avea timpul necesar pentru amenajarea unui spațiu adecvat, unde să fie mutați elevii și cadrele didactice pentru desfășurareacursurilor din anul școlar 2021-2022.

După ce va fi eliberată clădirea, vor începe lucrările de consolidare a structurii de rezistenţă a celor două corpuri. Totodată, se va mai construi un nivel. Cel de-al treilea etaj al clădirii va găzdui 5 laboratoare (de fizică, chimie, limbi străine, informatică și științe naturale) dotate și utilate. De asemenea, va fi montat un lift pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Alte articole:   Educație Juridică Brașov - Lege nouă: evazioniștii scapă de închisoare

Contractul câștigat de asocierea Atlant Building – Rozini SRL are o valoare de 6.941.662,38 lei șio durată de 15 luni (proiectare și execuție). Garanția lucrărilor este de 36 de luni.

Acesta a fost încheiat pentru prima dintre cele două componente ale proiectului finanțat cu fonduri europene în valoare totală de 21.174.097,23 lei. Cel de-al doilea contract, a cărui procedură de atribuire este încă în derulare, va fi semnat pentru reabilitarea și modernizarea a 11 străzi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate