blog-logo

Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de peste 11.000 de lei și au întocmit un dosar penal pentru ,,zădărnicirea combaterii bolilor”

Oamenii legii au dat amenzi în valoare totală de peste 11.000 de lei și au întocmit un dosar penal pentru ,,zădărnicirea combaterii bolilor”

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și  jandarmi, au organizat și desfășurat activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare în timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

De asemenea, polițiștii brașoveni adaptează permanent activitățile de verificare în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Ieri, 02 noiembrie 2020, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au verificat 119 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, iar în colaborare cu polițiști locali, au legitimat peste 2.750 de persoane, au verificat 175 de mijloace de transport persoane și peste 215 autovehicule, iar pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, au aplicat 230 de sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 lei.  

Totodată, polițiștii au verificat peste 2.500 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 160 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, peste 140 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină, au verificat 62 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, aplicând 36 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 3.500 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 49 de locații, au legitimat peste 50 de persoane și au aplicat 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 3.500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri.

Numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind nerespectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19 este TELVERDE – 0800800165.

Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate