blog-logo

Nelu Tătaru: Nu luăm în calcul un lockdown, ci doar restricţii la nivel local, acolo unde se impune

Nelu Tătaru: Nu luăm în calcul un lockdown, ci doar restricţii la nivel local, acolo unde se impune

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iaşi că autorităţile nu iau în calcul scenariul unui lockdown în România, ci doar aplicarea unor restricţii la nivel local, unde situaţia epidemiologică impune acest lucru.

Întrebat dacă autorităţile au în vedere scenariul unui lockdown, aplicat deja în multe state europene, ministrul Nelu Tătaru a afirmat că nu este luată în considerare această variantă.

”Nu luăm în calcul un lockdown, ci luăm în calcul respectarea unor reguli şi aplicarea unor restricţii la nivel local acolo unde se impune, cât mai repede posibil”, a spus ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nivelul de transmitere a virusului diferă de la o localitate la alta şi de la un judeţ la altul şi că din acest motiv comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt cele care iau decizia în cazul suspendării cursurilor.

Alte articole:   Cutremur în această dimineață, în județul Buzău

Ministrul recomandă școala față în față acolo unde se poate

În ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor elevilor, Tătaru a afirmat că recomandă ”tipul de şcoală faţă în faţă, în măsura în care se poate face acest lucru”.

Eu recomand și merg în continuare pentru o școală față în față, în condițiile în care se poate face acest tip de școală. În condițiile în care la nivel local există transmitere diferită de la un județ la altul. Rămâne, după raportarea pe care o face DSP, acele 48 de ore în care comitetele locale pentru coordonarea intervenției analizează și, în funcție de evoluție, pot rămâne pe un scenariu mixt sau hibrid sau pot trece în scenariul 3”, a răspuns oficialul din Guvern.

Alte articole:   „Neghiniță”, o nouă premieră marca Teatrul Arlechino

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate