blog-logo

Marius Dunca: Ne dorim o Românie dezvoltată pentru toți românii, un județ dezvoltat pentru toți brașovenii

PSD a lansat Programul de Guvernare pentru Dezvoltare Locală și Regională. Partidul vine cu o nouă viziune pentru dezvoltarea României în care oamenii sunt puși pe primul loc.

Candidatul PSD Brașov, Marius Dunca, crede cu tărie că singurul criteriu pentru alocarea banilor este nevoia de dezvoltare a fiecărei regiuni, nu culoarea politică. În acest sens, președintele PSD Brașov reamintește faptul că, valoarea totală a proiectelor de investiții în județul Brașov pe perioada guvernării PSD a fost de 961,589,955.56 RON (alimentare cu apă și canalizare, modernizări/asfaltări drumuri, investiții iluminat public, înființări creșe, grădinițe, reabilitare-extinderi școli, etc).

Dunca spune că guvernarea PSD nu a ținut cont de culoarea politică a primăriilor, ci de nevoile reale ale fiecărei comunități.

Alte articole:   Mâine Conferinta OM vs Tehnologie cu numărul #3, organizată de Grupul Iubim Brașovul

„Ne dorim o dezvoltare sustenabilă și echitabilă pentru întreaga țară, reducerea decalajelor pe plan rural, creșterea autonomiei locale. Orice român, indiferent de regiune, trebuie să aibă apă/ canalizare/gaze/acces la educație/ sănătate/cultură/sport și divertisment. Acest lucru poate fi posibil doar printr-o descentralizare a alocării fondurilor europene. Consider că este vital să creștem capacitatea consiliilor județene și a primăriilor de a absorbi fonduri europene.

PSD propune, de asemenea, un program de Regenerare Locală, cu accent pe reabilitarea zonelor istorice și de interes cultural. Știați că în municipiul Brașov au fost reabilitate doar două clădiri istorice? În alte orașe mari din România, centrele istorice sunt adevărate bijuterii. M-am săturat ca turiștii și brașovenii să vadă în zona 0 a orașului mesajul «Atenție, cad țigle!». Turnurile și bastioanele din Brașov sunt alte clădiri distruse de nepăsarea autorităților locale. Trebuie să valorificăm patrimoniul natural și cultural al județului Brașov și mă refer aici la cetăți medievale, conace, case memoriale”, a declarat președintele PSD Brașov.

Alte articole:   SPLT Brașov începe probele la instalația termică

Marius Dunca a vorbit și despre sursele de finanțare identificate de PSD

„De unde vor veni banii? Din bugetul național, din bugetul Next Generation, din actualul exercițiu financiar și din următorul. Ne propunem să cheltuim 35 de miliarde de euro pentru fiecare comunitate și român până în 2024. Este vital însă să simplificăm procedurile și să eliminăm blocajele, să lucrăm în parteneriat cu beneficiarii – acordăm asistență profesionistă în pregătirea proiectelor”, a concluzionat candidatul PSD Brașov la Senat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate