blog-logo

Polițiștii din Brașov: Atenție la obstacolele din trafic!

Polițiștii din Brașov: Atenție la obstacolele din trafic!

Odată cu lăsarea serii, când vizibilitatea este redusă foarte mult, prezența pe carosabil a unui obstacol poate crea dificultăți neașteptat de mari, al căror rezultat este de regulă accidentul.

În categoria obstacolelor de pe drum, riscul major poate fi reprezentat de vehiculele staționate pe carosabil nesemnalizate, lucrările în carosabil nesemnalizate, copacii sau bolovanii căzuți din cauza intemperiilor, surpările de teren, materiale de construcții (pietriș, nisip, lemne) sau resturi menajere abandonate pe drumul public din diverse motive. Acestea îi pot pune pe conducătorii auto în imposibilitatea de a acționa în timp util pentru evitarea accidentului de circulație.

Pe drumurile din interiorul sau din afara localităților conducătorii auto pot întâlni, după lăsarea întunericului, animale nesupravegheate, vehicule nesemnalizate corespunzător (căruțe, biciclete, tractoare, etc.), vehicule cu defecțiuni la sistemul de iluminare/semnalizare, pietoni, adevărate pericole pentru siguranța rutieră.

Alte articole:   Primarul Allen Coliban a stabilit cu ce se ocupă cei doi viceprimari

De asemenea, în multe localități rurale lipsesc trotuarele pentru deplasarea în siguranță a pietonilor, astfel încât aceștia sunt nevoiți să se deplaseze pe partea carosabilă a drumului. Deși, pietonii care circulă pe partea carosabilă trebuie să poarte îmbrăcăminte cu accesorii fluorescent-reflectorizante sau o sursă de lumină vizibilă din ambele sensuri, sunt frecvente cazurile, când aceste prevederi legale nu sunt respectate, iar riscul implicării acestora în accidente rutiere este crescut.

Iată de ce Poliția Brașov recomandă conducătorilor auto:

Reducerea vitezei până la limita care asigură o bună vizibilitate și un control deplin al autovehiculului, atunci când condițiile de drum și de trafic sunt nefavorabile;

Supravegherea traficului și anticiparea pericolelor care-i vizează pe toți participanții la trafic;

Alte articole:   27.11.2020 428 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov. În total, s-au infectat 18.449 de persoane

Verificarea periodică a stării de funcționare a sistemelor de frânare și  iluminare/semnalizare precum și a instalației de climatizare/dezaburire a autovehiculului;

Sporirea vigilenței la tranzitarea localităților;

Asigurarea temeinică la efectuarea manevrei de depășire;

Utilizarea centurii de siguranță, indiferent de locul ocupat în autovehicul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.