blog-logo

Un medic propune celor care nu cred în existența COVID sau minimizează gravitatea infecției să-și asume și consecințele

Un medic propune celor care nu cred în existența COVID sau minimizează gravitatea infecției să-și asume și consecințele

Să zic? Să nu zic? Uite că zic! Pacienții au dreptul să refuze tratamentul prescris de medici – spitalele au formulare pentru așa ceva. De pildă, membrii unor secte religioase dau totdeauna în scris că refuză tranfuzia indiferent de riscurile la care se expun (decesul y compris). 

Pe cale de consecință, n-ar fi o dovadă de cinste, curaj, responsabilitate, ca cei ce neagă gravitatea infecției SARS-COV-2 să semneze în avans un formular cum că refuză tratamentul conex cu maladia? Dat fiind că e dreptul domniilor-lor să nu creadă în Covid, n-ar fi demn să-și asume și consecințele? 

Nu de alta, dar în caz de blocaj, barem simplificăm modalitatea prin care-i alegem pe cei pe care îi tratăm. Sau te pomenești că atunci necredincioșii vor face recurs la obligațiile corpului medical, la jurământul lui Hipocrat etc.? Deci? Cine-și ia viața în mâini? (P.S. Asta nu scuză brambureala locală, ci doar le reamintește celor bravi că legea le dă dreptul de a-și susține opiniile până la capăt. Recomandăm, totuși, un consimțământ informat înainte de abstenția finală. Sănătate tuturor!)” a scris medicul Florin Chirculescu, de la Spitalul Universitar de Urgență București, pe Facebook. 

Alte articole:   Brașovean prins la furat în magazin

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.