blog-logo

Florin Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește în anul următor

Florin Cîțu dă asigurări că taxele nu vor crește în anul următor

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a dat asigurări, marți, că nu vor fi taxe majorate în anul următor.

În urmă cu două săptămâni, ministrul Cîțu anunța, printr-un mesaj pe facebook, că taxele nu vor crește nici în acest an, nici în anul următor și spune că are soluții de finanțare a cheltuielilor care sunt necesare în această perioadă.

Și acum, Cîțu susține că nu este nevoie de taxe mai mari pentru a aduce bani la buget.

„Nu veți vedea creșteri de taxe pe anul viitor. Bugetul va fi prezentat după învestirea noului guvern. PNL va prezenta până atunci viziunea sa pentru bugetul pe anul viitor. Nu avem nevoie de taxe ca să aducem bani la buget. Am demonstrat că putem aduce bani la buget cu mai puține taxe. În 2020, guvernul liberal e primul care scoate toate taxele introduse de socialiști”, a declarat Cîțu.

Sâmbătă, PSD i-a acuzat pe liberali că ar pregăti majorarea taxei TVA, care ar putea fi aplicată rapid și cu efect imediat. Social-democrații susțin că PNL amână proiectul legii bugetului până după alegeri pentru a nu se vedea ce se întâmplă dacă PNL ar rămâne la guvernare.

Alte articole:   Să vorbim despre vaccinare în alt fel

În replică, Florin Cîţu a răspuns că Ministerul Finanţelor Publice (MFP) nu prezintă în momentul de faţă bugetul pentru anul viitor deoarece acest lucru este ilegal.

Ministrul de Finanţe şi-a argumentat poziţia postând articolul 35 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, care prevede că atunci când alegerile parlamentare sunt organizate în ultimele trei luni ale anului, MFP depune la Guvern proiectele bugetelor pe anul următor după învestirea noului Guvern.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.