blog-logo

Brașovenii, așteptați să ridice măștile oferite gratuit de stat

Brașovenii, așteptați să ridice măștile oferite gratuit de stat

Persoanele vulnerabile din municipiul Brașov sunt așteptate să ridice măștile sanitare de protecție, oferite gratuit de Ministerul Sănătății.

Direcția de Asistență Socială (DAS) Brașov continuă distribuirea măştilor de protecţie destinate familiilor şi persoanelor defavorizate, în baza OUG nr. 78/2020.

Astfel, persoanele defavorizate beneficiază de câte 50 de măşti de protecție, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Persoanele îndreptățite sunt:

  • cele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
  • cele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
  • cele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială), indiferent de vârstă;
  • cele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.
Alte articole:   Cum a evoluat părerea lui Coliban despre Sala Polivalentă de la „mlaștină” la „proiect de referință pentru oraș”

Persoanele îndreptățite sunt așteptate să își ridice direct măștile de protecție la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuirea măștilor de protecție se face după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri 08.00-17.00 și joi 08.00-18.00, cu pauză între orele 11.00 – 11.30 pentru dezinfecție.

Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.

Până astăzi, doar 20% din persoanele defavorizate și-au ridicat măștile de protecție.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.