blog-logo

Polițiștii au prins mai mulți șoferi băuți la volan și fără permise de conducere

Polițiștii au prins mai mulți șoferi băuți la volan și fără permise de conducere

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și  “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În fapt, la data de 25 octombrie 2020, în jurul orei 17.15, polițiștii au depistat în trafic un tânăr, în vârstă de 23 ani, care conducea un autovehicul pe DN13, fără a respecta limita legală de viteză prevăzută pentru acel sector de drum.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autovehiculul nu are poliță RCA valabilă.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,65 mg/l alcool pur. Prin urmare, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

De asemenea, tânărul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulația pe drumurile publice și Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie.   

În baza probatoriului administrat în cauză, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 25 octombrie 2020, în jurul orei 19.40, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Brașov au depistat în trafic un bărbat, în vârstă de 36 ani, care conducea un autoturism pe raza localității Prejmer, județul Brașov, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 0,51 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

 În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Feldioara efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În fapt, la data de 25 octombrie 2020, în jurul orei 15.00, polițiștii au oprit în trafic, pentru control, un tânăr, în vârstă de 17 ani, care conducea un moped pe raza localității Dumbrăvița, județul Brașov.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale vehiculului condus, cadrele de poliție au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

La data de 25 octombrie 2020, polițiști din cadrul Secției Regionale Poliție Transporturi Brașov, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au identificat un bărbat, în vârstă de 38 ani, care a condus un autoturism pe strada Fundătura Hărmanului din municipiul Brașov, unde a acroșat 3 autoturisme parcate, rezultând doar pagube materiale.

Procedându-se la testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat rezultatul a fost 1,03 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală autorizată pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Cu ocazia verificărilor efectuate în baza de date a Poliției Române a documentelor personale și ale autoturismului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

În cauză, s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor, a declarat agent Nadia Olaru.

Alte articole:   Oamenii legii au dat peste 280 de amenzi, luni, în valoare totală de 45.400 de lei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.