blog-logo

Ora de iarnă 2020. 25 octombrie, cea mai lungă zi din an

Ora de iarnă 2020. 25 octombrie, cea mai lungă zi din an

În această noapte trecem de la ora de vară la cea de iarnă. Ceasul se va da cu o oră înapoi, ceea ce înseamnă că duminică va fi cea mai lungă zi din an, drept urmare vom avea o oră de somn în plus.

Trecerea la ora de iarnă 2020 se va face în ultimul weekend din octombrie. În acest an în noaptea de 24 spre 25 octombrie, când ora 4:00 va deveni ora 3:00.

Este noaptea în care, se spune, „dormim mai mult”, ziua de 25 octombrie fiind cea mai lungă din an, pentru că, practic, are 25 de ore.

Chiar dacă trecem la ora de iarnă, vremea pare să ne anunțe că vine cel puțin primăvara. Și asta pentru că temperaturile sunt ridicate pentru această perioadă din an.

Alte articole:   27.11.2020 428 de cazuri noi de COVID-19, la Brașov. În total, s-au infectat 18.449 de persoane

S-a propus renunţarea la schimbarea orei

La începutul lunii martie 2019, în Comisia Europeană s-a votat favorabil propunerea ca începând din anul 2021 să se renunţe la schimbarea orei de iarnă în UE.

În urma acestui vot, statele membre care preferă să rămână la ora standard, cunoscută şi drept ora de iarnă, vor face această ultimă schimbare în ultima duminică a lunii octombrie 2021.

În țările din Uniunea Europeană, care decid să-şi păstreze permanent ora de vară, ar urma ca schimbarea orei din ultima duminică din martie 2021 să fie ultima.

România îşi va mai schimba de câteva ori ora sezonieră, iar apoi va decide dacă va păstra ora de iarnă, adică cea standard, care este valabilă în mai toate statele, ori va adopta finalmente ora de vară.

Alte articole:   Cutremur, vineri dimineața în zona seismică Vrancea

Ministerul Sănătății din România susține schimbarea sezonieră a orei, tocmai din cauza efectelor negative pe care această schimbare le produce în corpul uman.

În orice caz, decizia finală trebuie să o ia Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.