blog-logo

HoReCa are nevoie de un suport de 350 de milioane de euro

HoReCa are nevoie de un suport de 350 de milioane de euro

HoReCa are nevoie de un suport de 350 de milioane de euro. Membrii asociaţiei HORA au cerut un ajutor de stat sub forma a 20% din diferenţa cifrei de afaceri înregistrate de operatori în anul 2019. Pe lângă acest lucru, reprezentanţii operatorilor au cerut autorităţilor eliminarea restaurantelor de pe lista activităţilor cu risc de răspândire a coronavirusului astfel încât să îşi desfăşoare activitatea fără restricţii. Cifra de afaceri a HoReCa a scăzut cu 70% faţă de anul trecut şi 40% dintre operatori au închis definitiv după primul val de restricţii, potrivit mediafax.ro.

Danel Mischie,  preşedinte HORA, a declarat: ,,Trebuie lansat de Ministerul Economiei. Domnul Tianu Burduja care este secretarul de stat de la Ministerul de Finanţe, care fost desemnat de primul ministru să se ocupe de acest proiect, aşteaptă practic de la ministrul secretar de stat Pîrjol de la Ministerul Economiei să lanseze acest proiect. Acest suport pentru industria de restaurante afectate, pentru întreg anul 2020 este de undeva la 350 de milioane de euro”.

Răzvan Pârjol, secretar de stat Ministerul Economiei şi Turismului, a spus: ,,Marţi ne-am văzut la Ministerul Finanţelor. Am convenit acest 20% ca plecare dacă vreţi, dar iarăşi, analiza va fi a Ministerului Finanţelor. Nu facem decât să fim iniţiatori, Ministerul Economiei, să concepem schema, s-o gândim, iar cifrele effective vor fi văzute ulterior, de Consiliul Concurenţei, trebuie trimis la Comisia Europeană şi reveni”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
Alte articole:   Comisia Europeană: Slujbele de Crăciun, urmărite online sau la televizor

Leave a Reply

Your email address will not be published.