blog-logo

Raziile anticovid continuă: mii de persoane legitimate, sute de firme controlate, amenzi de zeci de mii de lei

Raziile anticovid continuă: mii de persoane legitimate, sute de firme controlate, amenzi de zeci de mii de lei

Echipe mixte formate din polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi, sub autoritatea Instituției Prefectului, au continuat, la data de 23 octombrie 2020,  verificările în ceea ce privește modul de respectare a normelor legale impuse în perioada stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Totodată, activitățile de verificare sunt adaptate de către polițiștii brașoveni în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, polițiștii brașoveni au verificat 154 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă.

Alte articole:   Patinatoarea Coronei, Mihaela Hogaş, este prima româncă din istorie care coboară sub 39 de secunde la o Cupă Mondială

            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au legitimat aproximativ 2200 de persoane, au verificat aproximativ 150 mijloace de transport persoane și peste 290 de autovehicule.

            Pentru abaterile constatate au fost aplicate 269 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 265 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 20.000 lei.

            De asemenea, polițiștii au verificat 2060 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit 2 dosare penale, în care efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.  

Alte articole:   Cuza Vodă, familia Mureșenilor și Unirea de la 1859

            Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au legitimat 27 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 35 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare și au verificat 31 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, aplicând 27 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de 1000 lei.

            Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au legitimat 38 de persoane și au aplicat 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

            Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Alte articole:   Despre noi, femeile, în pandemie

            Scopul forțelor de ordine, care desfășoară astfel de activități de verificare, nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, ci, înainte de toate, conștientizarea faptului că sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă, nu va fi tolerată nicio abatere de la normele legale în vigoare.

            Solicităm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate zonele unde această măsură este obligatorie și să respecte toate prevederile legale impuse în această perioadă.

            Vă reamintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate