blog-logo

285 de controale, 37 de cazuri de furt de energie electrică

285 de controale, 37 de cazuri de furt de energie electrică

În perioada 19-22 octombrie 2020, echipe ale Departamentului de Investigații Energetice din cadrul SDEE Transilvania Sud, în colaborare cu reprezentanții Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, au efectuat acțiuni de verificare ale instalațiilor electrice în mai multe localități din județele Alba, Brașov, Mureș și Sibiu, în vederea prevenirii și combaterii sustragerilor de energie electrică.

Au fost efectuate 285 de controale la instalațiile electrice ale utilizatorilor și s-au identificat intervenții neautorizate asupra instalației de alimentare cu energie electrică la 37 dintre locurile de consum verificate.

În încercarea de a sustrage energie electrică, aceste persoane se expun la riscuri majore cauzate de branşarea prin instalaţii improvizate. Acestea pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică și pot provoca electrocutări și incendii.

Alte articole:   Marius Dunca: Guvernul lui Iohannis a făcut prăpăd nu doar în Sănătate, ci și în Economie!

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Alte articole:   RATBV va achiziționa un autoturism electric pentru monitorizarea circulației autobuzelor din Brașov

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.