blog-logo

Autorul jafului de la casa de schimb valutar arestat de poliție

Autorul jafului de la casa de schimb valutar arestat de poliție

Cel care a pus pe jar autoritățile și a jefuit o casă de schimb valutar din Brașov  în 14 octombrie, a fost identificat și reținut de poliție pentru 24 de ore. Bărbatul are 32 de ani.

În urma unui complex de activități investigativ-operative,  polițiștii brașoveni au identificat și depistat autorul infracțiunii de tâlhărie calificată, faptă săvârșită în data de 14 octombrie 2020 la o casă de schimb valutar situată pe raza municipiului Brasov.

Acesta este un bărbat în vârstă de 32 ani din județul Brașov.

Ieri, 22 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov, în colaborare cu specialiști ai Serviciului Criminalistic și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au efectuat două perchezitii domiciliare, în urma cărora a fost depistat autorul și au fost identificate si ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă și o sumă de bani reprezentând aproximativ 52.000 lei, peste 3.900 euro și circa 3.200 dolari.

Alte articole:   Lipsa personalului medical în şcoli face aproape imposibilă testarea elevilor

În urma probatoriului administrat în cauză, autorul a fost reținut pentru 24 ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Investigațiile derulate în cauză au fost efectuate în colaborare cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Brașov, respectiv Biroul de Investigații Criminale, Secțiile 1-5 Poliție, Poliția Orașului Ghimbav și Unității Teritoriale de Analiza Informațiilor Brașov, cu suportul de specialitate al Direcției  Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Brașov, în cadrul dosarului penal constituit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie calificată, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care se va propune solutie legală la finalizarea anchetei.

Alte articole:   O stradă din centrul Brașovului, fără energie electrică

Polițiștii precizează că „punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție„.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!
  1. Masca avea? Cum l-au recunoscut?

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate