blog-logo

Grevă japoneză la Casa de Pensii Braşov

Grevă japoneză la Casa de Pensii Braşov

Angajaţii din sistem, la întreg nivel naţional, acuză o atitudine denigratoare din partea ministrului Muncii, Violeta Alexandru, dar și o serie de nereguli în ceea ce privesc drepturile salariale, angajații din cadrul Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii au intrat în grevă japoneză.

„Pe fondul lipsei dialogului între organizația noastră, Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii și ministrul Muncii, doamna Victoria-Violeta Alexandru, în urma consultării membrilor noștri, am recurs la forma de protest de tip grevă japoneză pentru a semnala situația deosebită în care ne aflăm, situație provocată de denigrarea continuă a angajaților instituțiilor din M.M.P.S., denigrare venită chiar de la actualul ministru. Sperăm ca prin această formă de manifestare, ministrul Muncii să se implice activ în rezolvarea revendicărilor și nu în defăimarea și criticarea angajaților, acțiuni ce nu conduc decât la decredibilizarea instituțiilor statului”, spune Mihaela Dună, președintele Federatiei Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Alte articole:   Szabo Maria (Celta Academy Brașov), la naționala U15

Revendicările salariaților

Pe scurt, revendicările salariaților sunt:

  • 1. Dialog permanent cu ministrul Muncii;
  • 2. Deblocarea ocupării posturilor vacante; 
  • 3. Asigurarea echipamentelor de lucru;
  • 4. Plata orelor suplimentare;
  • 5. Să nu se mai tergiverseze aplicarea Legii nr.127/2019, care a dus la nerespectarea art. 157 prin care se prevedea ca, încă din anul 2019, CNPP să suplimenteze personalul caselor de pensii și să asigure fondurile necesare dotării cu mobilier, logistica, tehnică de calcul, consumabile, medii de stocare și comunicații în vederea recalculării dosarelor de pensii (aproximativ 5 milioane de dosare);
  • 6. Dotarea instituțiilor de control cu echipament specific necesar desfășurării optime a activității;
  • 7. Înlocuirea parcului auto existent și depășit din punct de vedere tehnic pentru inspectoratele teritoriale de muncă.
Alte articole:   Mii de români au cardurile sociale blocate: au încercat să le vândă sau să-şi cumpere alcool

La nivel național, astfel de proteste au început în urmă cu trei zile.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.