blog-logo

Aproximativ 300 de sancțiuni, în valoare totală de peste 24.500 de lei, au fost aplicate de oamenii legii

Aproximativ 300 de sancțiuni, în valoare totală de peste  24.500 de lei, au fost aplicate de oamenii legii

Polițiștii brașoveni au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat al acestor acțiuni fiind prevenirea răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, jandarmi și polițiști locali au organizat și desfășurat, cu efective mărite, activități de verificare a modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă.

Forțele de ordine au acționat, în principal, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona unităților de învățământ, dar şi în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza întregului judeţ Braşov.

Cu ocazia activităților desfășurate, polițiștii brașoveni au verificat 164 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă,

Polițiștii din cadrul I.P.J. Brașov, alături de polițiștii locali, au legitimat aproximativ 2.000 de persoane,  au verificat  aproximativ 150 mijloace de transport persoane și peste 350 autovehicule, iar pentru abaterile constatate au aplicat aproximativ 290 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, valoarea totală a acestora fiind de 24.500 lei.

De asemenea, polițiștii au verificat peste 1.900 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor”, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Brașov au legitimat 17 persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse  și au verificat aproximativ 120 de locații, aplicând 17 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală în valoare de 1.000 lei.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Burebista Brașov au  verificat 44 de locații și au aplicat 10 sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea măștii de protecție, în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au intensificat activitățile informativ-preventive, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului Sars-CoV-2, polițiștii brașoveni vor desfășura zilnic acest gen de activități. Nu dorim aplicarea de sancțiuni contravenționale, dar nu vom tolera nicio abatere de la lege.

Solicităm tuturor cetățenilor, să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur! Suntem la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov, comisar Alina Ivan.

Alte articole:   Biciclist accidentat de un camion pe DN1

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate