blog-logo

Ministrul Muncii: Ne pregătim să completăm cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor

Ministrul Muncii: Ne pregătim să completăm cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi, că Guvernul urmează să completeze cadrul legal în situaţia închiderii şcolilor.

După ce în mai multe zone din țară școlile s-au închis, iar elevii vor învăța exclusiv online, ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul urmează să pună în practică OUG pentru noile situații apărute.

Întrebată ce soluții are pentru părinți, în cazul inchiderii școlilor, ministrul Muncii nu a prezentat o soluție pentru cei care nu au cu cine să-și lase copiii acasă după închiderea școlilor, însă spune că se pregătește un cadru legal pentru această situație.

„Aşa cum ştiţi, pun în practică ordonanţa de urgenţă care se referă la toate aceste situaţii rezultate din anchetele epidemiologice care identifică în mod clar un focar şi care solicită şcolii să ia măsuri în sensul închiderii activităţii la clasă şi vă spuneam că pun în aplicare laolaltă cu celelalte măsuri active acest cadru legal pe care îl avem în vigoare. Ne pregătim să-l completăm pentru situaţiile apărute şi în şedinţa de Guvern. (…) Următoarele modificări vor cuprinde şi alte situaţii pe care comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să şi le asume”, a spus Violeta Alexandru, la sediul Biroului Electoral Central (BEC), unde a fost prezentă alături de mai mulţi lideri liberali pentru depunerea listelor cu semnături pentru candidaţii la alegerile parlamentare.

Violeta Alexandru a fost întrebată ce pot face părinţii care au aflat într-un termen scurt că trebuie să găsească soluții pentru copii care nu mai merg de azi la cursuri.

Alte articole:   AVPS Făgăraș a publicat rezultatele probelor de apă, prelevate din râul Olt, după ce mii de pești au murit

Ea a precizat că noile măsuri nu vor fi aplicate retroactiv.

Nicio lege nu se aplică retroactiv. (…) Dincolo de hotărârile de Guvern, baza pe care o avem pentru orice modificare o reprezintă hotărârile comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă„, a explicat ministrul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.