blog-logo

Toate locurile din spitalul modular COVID-19, ocupate. Paturi suplimentare la Spitalul Municipal Făgăraș

Toate locurile din spitalul modular COVID-19, ocupate. Paturi suplimentare la Spitalul Municipal Făgăraș

Toate locurile spitalului modular construit ca secţie exterioară cu paturi ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov şi destinat tratării pacienţilor cu COVID-19 aflaţi în stare gravă sunt ocupate, însă s-a reușit suplimentarea capacității pentru bolnavii cu coronavirus, la spitalul municipal din Făgăraş.

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, dr. Andrea Neculau, a declarat că, în prezent, toate cele 28 de locuri din spitalul modular de la Judeţean sunt ocupate, cu pacienţi cu diferite forme grave de COVID-19, şi a menţionat că s-a reuşit creşterea numărului de locuri pentru pacienţi infectaţi cu coronavirus la Spitalul Municipal din Făgăraş cu 20 de locuri, potrivit Agerpres.

“Am reuşit să creştem capacitatea cu încă 20 de locuri pentru bolnavii cu COVID-19 la Făgăraş. Ne preocupă să eficientizăm modul în care lucrează medicii în celelalte secţii COVID deja existente, în aşa fel încât pacienţii să beneficieze de maximumul de calitate a acestui serviciu. În acelaşi timp, preocuparea noastră majoră merge către Spitalul Judeţean, care are secţia ATI, una dintre cele mai încercate în această perioadă. ATI-COVID este în continuare plin, în acest moment, toate cele 28 de locuri sunt ocupate cu pacienţi cu diferite forme de grave. Este o preocupare a noastră de a asigura şi la alte spitale terapia cu oxigen în forma avansată. (…) Spitalele vor să colaboreze între ele şi este un lucru foarte bun pentru comunitatea braşoveană”, a precizat Neculau, după o întâlnire cu directorii de spitale din judeţul Braşov.

Conform lui Neculau, o preocupare a DSP Braşov este, în prezent, de a crea puncte de triaj şi în zona prespitalicească, în aşa fel încât să fie redusă presiunea de pe camerele de gardă ale spitalelor principale.

Alte articole:   Persoanele care s-au vaccinat cu prima doză în afara României pot face rapelul în țară

Sfătuim în acest sens populaţia să discute cu medicii lor (de familie n.r.) în aşa fel încât să existe un triaj eficient al simptomelor şi o prezentare la camerele de gardă să se facă doar în cazul în care simptomele sunt grave. Precizez că, prin medicii de familie, există posibilitatea de programare la testare COVID la domiciliu, de către Ambulanţă”, a declarat dr. Neculau.

Directorul executiv al DSP Brașov, dr. Andrea Neculau, intalnire cu managerii de spitale

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Brașov, dr. Andrea Neculau, despre întâlnirea de astăzi cu managerii spitalelor brașovene.

تم النشر بواسطة ‏‎Instituția Prefectului Județul Brașov‎‏ في الاثنين، ١٩ أكتوبر ٢٠٢٠

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate